Arjen pienet ilot - ja helppo suklaamousseresepti

Elämä koostuu pitkälti arjesta. Välillä on juhlia ja välillä erilaista jännää tekemistä, mutta suurin osa meidän kaikkien ajasta kuluu arkeen - siihen elämän osaan, joka toistuu melko samanlaisena päivästä toiseen ja joka sisältää monia elämän perustoimintoja kuten nukkumista ja syömistä. Koska arki vie niin paljon aikaa elämässämme, on erittäin tärkeää tehdä siitä itselle mahdollisimman mielekästä. Mielekkyyttä on lopulta aika helppo lisätä ihan pienillä jutuilla, kuten ostamalla joskus kauniita kukkia keittiön pöydälle tai järjestelemällä pitkään sekaisin ollut vetolaatikko tip top -kuntoon.


Vauva-arki, taaperoarki ja lapsiarki ylipäänsä voi olla joskus aika väsyttävää. Pieni lapsi vaatii vanhemman huomiota lähes kellon ympäri, jolloin aikuisena on välillä vaikea löytää aikaa ihan vain itselleen. Onneksi lapsen kanssa on myös ihanaa viettää aikaa suurimman osan ajasta - ja parisuhteessa elävät saavat joskus hengähdystauon ainaiselta leikittämiseltä myös toisiltaan. Vanhempien kannattaa muistaa lapsiarjen keskellä pitää huolta myös itsestä ja omasta jaksamisesta, sillä se palvelee lopulta oman hyvinvoinnin lisäksi lastakin.



Olen itse löytänyt nykyisestä arjestamme pienen oman lokeron ihan viime kuukausina. Tämä lokero löytyi kuin vahingossa ja sijoittuu aikaiseen aamuun, tarkemmin sanottuna klo 5 ja 7 välille. Imetän Ennin usein aamulla juuri viiden aikoihin ja eräänä aamuna päätin sitten nousta pesemään hampaat heti imetyksen jälkeen Ennin ja miehen jäädessä vielä nukkumaan. Aamupesun jälkeen keitin itselleni kaksi kuppia kahvia, tein pari juustoleipää ja nautin tämän pienen aamupalan tv:tä katsellen istuen sohvalla ihan yksin. Tuon ensimmäisen aamukahvin jälkeen olen noussut ylös melkein joka aamu viiden ja kuuden välillä nauttimaan omasta rauhallisesta aamupalasta Ruutu+:n, digi-Hesarin tai jonkin muun oman jutun parissa. Aamupala on aina ollut minulle tärkeä osa päivää ja olen niin iloinen, että saan nykyään useimpina päivinä nauttia sen ihan rauhassa ilman minkäänlaisia häiriötekijöitä. Mitä arjen luksusta, josta en varmasti olisi osannut nauttia samalla tavalla ennen lapsen saamista.


Ja sitten vielä siihen suklaamousseen - nopea ja helppo tapa piristää arkea silloin tällöin sekin. Olen tehnyt suklaamoussen tällä reseptillä jo useamman vuoden ajan ja sen helppous ja herkullisuus on kyllä taattua laatua. Moussen makumaailmaa voi muokata loputtomiin käyttämällä erilaisia suklaita ja sekaan voi halutessaan lisätä myös vaikka pähkinärouhetta tai marjan paloja. Oma suosikkisuklaani mousseen on Fazerin mustikkajogurtticrisp-maitosuklaa, josta tulee mousseen myös herkullisia pieniä sattumia ja suutuntumaa. Suklaana toimii kuitenkin käytännössä mikä tahansa suklaa niin tummana kuin vaaleanakin.



Helppo suklaamousse (noin 4 annosta)

100 g suklaata
1 keltuainen
2 dl kuohukermaa


Ohjeet:

Paloittele ja sulata suklaa esim. vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi. Erottele kananmunan keltuainen ja lisää se hieman jäähtyneeseen sulaan suklaaseen. Sekoita keltuainen suklaamassaan ja kaada seos vatkattuun kermavaahtoon. Vatkaa suklaa kevyesti kermavaahtoon, kunnes mousse on tasaista. Laita mousse tarjoiluastiassa jääkaappiin jähmettymään - sen voi kätevästi tehdä vaikkapa edellisenä päivänä odottamaan vieraita. Koristele jähmettynyt mousse esimerkiksi raastetulla suklaalla tai marjoilla.


Mousse jähmettyy jääkaapissa muotoonsa parissa tunnissa, ja omasta mielestäni se on paremman makuista kylmänä. Sinänsä moussen voi kyllä syödä heti valmistuksen jälkeen pehmeänäkin, mutta tyylikkäämmän näköinen siitä ainakin tulee jähmettymisen jälkeen!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen