Joulukuun sisustusidea: valopallot

Erilaiset valopalloketjut ovat olleet muotia jo useamman vuoden ajan ja tykkään niistä itsekin tosi paljon. Meillä on tällä hetkellä kotona valopalloja neljässä paikassa: parvekkeen oven vieressä roikkumassa, aulan peilin ympärillä, Ennin huoneen ikkunassa ja Ennin huoneen kirjahyllyssä. Väritykseltään valopallomme ovat aika neutraaleja; löytyy valkoista sekä harmaan ja vihreän sävyjä.

Kaksi valopalloketjuistamme ovat paristokäyttöisiä ja kaksi pitää laittaa töpselillä seinään kiinni. Paristokäyttöiset valoketjut ovat siinä mielessä tosi käteviä, että ne saa helposti sijoitettua melkeinpä mihin vaan. Johdollisen valoketjun kanssa pitää aina miettiä, missä lähin pistoke on ja jääkö johto ärsyttävästi näkyville johonkin. Toisaalta sen kanssa ei tarvitse tuskailla paristojen loppumisen ja vaihtamisen kanssa. Puolensa ja puolensa siis, kuten monessa muussakin asiassa.



Parvekkeen oven vieressä roikkuvat valopallot ovat värimaailmaltaan lämpimän harmaata, ruskeaa ja valkoista. Ne sopivat hyvin vaaleanruskeaan olohuoneen seinään ja piristävät kivasti muuten tyhjää nurkkaa. Toinen samanlainen valoketju löytyy Ennin huoneesta lasipurkin sisältä kirjahyllystä. Paristokäyttöisellä ketjulla tällainen purkinsisäinen toteutus onnistuu hyvin ja lasipurkin voi siirtää ihan haluamaansa paikkaan kotona. Valopallojen värejä vaihtelemalla saa aikaan monenlaista ilmettä. Nämä lämpimän harmaansävyiset pallot esimerkiksi ovat aika neutraalit ja sopivat moneen sisustukseen, mutta vaikkapa kirkkaanpunaisilla palloilla saisi helposti näyttävän joulutunnelman.

Juuri sopivalla korkeudella.

Toisen sähkökäyttöisen valoketjun hankimme raskausaikanani tarkoituksena laittaa se lastenhuoneeseen. Emme tuolloin vielä tienneet, oliko meille tulossa tyttö vai poika eli valitsimme valoketjuun vihreän, valkoisen ja ruskean sävyisiä palloja (valoketju ostettiin erikseen ja siihen sai valita 20 palloa kymmenien värien valikoimasta). Ennin huoneessa ei kuitenkaan ainakaan tällä hetkellä ole valoketjulle sopivaa paikkaa, eli sijoitimme sen aulan peilin ympärille. Se sopii siihen mielestäni hyvin ja toimii kivana koristevalaisimena tai esimerkiksi yövalona. Toinen sähkökäyttöinen valopalloketju on hankittu aikoinaan Barcelonasta ja se on sijoitettu Ennin huoneen ikkunaan. Näin jouluaikaan se ei kylläkään ole ollut kovin paljon päällä kun ikkunassa on myös joulutähti. Tämä valopalloketju on kokonaan valkoinen ja sopii siis värityksensä puolesta moneen tilaan.



Kaikista valopalloketjuista tuleva valo on mukavan pehmeää ja lämmintä. Valo soveltuu paremmin tunnelmavalaistukseen kuin varsinaiseksi työskentely- tai lukuvaloksi, mutta toimii se tietyllä tavalla ihan valaisimenakin. Meillä ainakin johdolliset valoketjut ovat kirkkaampia ja valaisevat enemmän kuin paristolla toimivat, mutta tässä asiassa on varmasti paljon eroja eri tuotteiden välillä. Joka tapauksessa valopalloketjut ovat hurjan monipuolisia, helppoja ja kauniita sisustuselementtejä, jotka sopivat hyvin myös lastenhuoneeseen. Pienen vauvan tai taaperon kanssa on myös kiva ihmetellä värikkäitä hohtavia palloja, varsinkin näin iltojen ollessa pimeimmillään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen